Uuden äärellä

Heippa hei!

Tervehdys aamukahvin ääreltä! Kello on 12.30, nautin tänäänkin hitaasta aamusta, niinkuin muinakin päivinä tällä viikolla. Minun päivärytmini meni uusiksi maanantaina kun hallitus antoi uudet linjaukset koronavirustilanteeseen.

Ja kyllä, edelleen voisin pitää tunteja lähes normaalisti, koska useammat ryhmistäni ovat alle 10 hengen ryhmiä, mutta minun henkilökohtainen päätös oli sulkea sali samaan aikaan kun koulut sulkeutuvat. En halua yllyttää ketään kokoontumaan ja lähtemään liikkeelle kotoaan.
Minulla oli 11 viikkotuntia, joista 5 viikkotuntia loppui joko tilojen sulkeutumisen vuoksi tai Kansalaisopiston toimesta.

Olen toiminut yrittäjänä jo yli 15 vuotta ja tuntien ohjaaminen on minun leipätyöni. Kun tunnit loppui, loppui myös tulot. Minulla on 3 lasta, joista vanhin on jo täysikäinen, mutta asuu vielä kotona. Keskimmäinen asuu isänsä omistamassa yksiössä Kotkassa ja minä huolehdin hänen muista kuluista.

Tämän viikon olen selvitellyt maksuja ja miettinyt toimenpiteitä tulevaan. Asumiskulut, johon sisältyy lämpö, vesi ja sähkö ovat noin. 430 €/ kk. Just niin, asun vanhassa isossa talossa ja kulut ovat sen mukaiset. Siihen päälle Taina’s lainanlyhennys, asuntolainan korot, vakuutusmaksut, YEL
teosto, puhelin ja 4 hengen ruokamenot jne. Kun menot on noin 2000 € kuukaudessa ja tuloina lapsilisä ja yhden lapsen elatusmaksu niin jäljelle jää maksettavaa vielä noin 1500 €.

Asuntolainaan otin jo lyhennysvapaata ja ennakkoveroihin olen hakenut muutosta. Ja verothan näköjään puuttuukin yo. menolistasta, ups. Kaikesta tästä huolimatta minulla on äärimmäisen rauhallinen ja suorastaan superhyvä fiilis. Kyllä, näin on! Luotan kehooni, sitä ei kiristä eikä ahista, hengitys soljuu tuttuun tapaan, hyräilen ja hymyilen.
Olen yrittäjä, joten yritän ja yritän. Olen äiti, leijonaemo, joka taistelee kun on tarve.

Kun katson taaksepäin, ymmärrän nyt ne universumin viestit ja näyt mitä minulle on näytetty.

Marraskuussa 2018, myöhään perjantaina iltana makasin yksin pimeässä saunan lauteilla ja mieleeni välähti nettitunnit. Ihmettelin, että mistä se tuli. Saunan jälkeen sanoin miesystävälleni Jukalle, että pakko mennä googlettamaan yks juttu ja tuun sen jälkeen nukkumaan.

Se oli alku Taina’s palvelulle.

Maaliskuussa 2019, kun palvelu oli suunnitteilla, vielä ilman nimeä ja mitään näkyvää, itkin kun kehoon tuli yht’äkkiä outo tunne ja viesti oli, että Taina’s auttaa minua selviämään.

Syyskuussa 2019 , meditaatiossa kysyttiin mitä haluat jättää repusta pois ja mitä reppuusi jää. Sain viestin, aikataulut jää pois ja reppuun jää ammattitaito ja yllätyksellisyys.

Viime syksystä alkaen olen miettinyt mitä se tarkoittaa ja mistä olen valmis luopumaan. Säännölliset viikkotunnit ovat minun tuloni ja luovat ja tuovat minulle perusturvallisuuden tunteen.
Olen pyöritellyt asioita mielessä kuukausia, ja vuoden vaihteessa päädyin laittamaan taloni myyntiin, koska se on niin iso kuluerä ja Jukalla on myös iso talo ja kahden huushollin siivoaminen ja hoitaminen vie liikaa aikaa ja voimia. Itkuilta en ole säästynyt, päätökset luopumisista ovat aina isoja ja tuntuvat myös kehossa. Nyt taloni on ollut myynnissä jo reilun kuukauden ja luotan, että se menee kaupaksi juuri silloin kun niin on tarkoitettu.

Universumilta olen pyytänyt mm.aikaa, vuosia sitten toivoin, että voisin olla enemmän kotona, saisin leipoa lapsille ja häärätä keittiössä, koska se on minun valtakuntaani. Eilen leivoin suklaakakun, juhlittiin kakulla ja kuoharilla, kun Robert sai kirjoitukset ohi Lettuja olen paistanut useampana iltana, koska ne tuovat lohtua ja hyvän mielen väkisinkin 🙂

Olen haaveillut kiireettömistä metsälenkeistä koirien kanssa, touhuamisesta ilman kelloa, yksin olemisesta, hiljaisuudesta ja rauhasta. Olen rummuttanut VAPAUTTA jo pidemmän aikaa.

Tänä päivänä, juuri tässä hetkessä voin todeta ,että olen saanut sen mitä olen Universumilta pyytänyt. Niin hullua kuin se onkin niin kaikesta huolimatta, minä elän lähes täydellistä unelma elämääni. Täydellistä se on sitten, kun tiedän että selviän kaikista kuluista. Tällä hetkellä minulla on vaan vahva luottamus, ilman konkretiaa.
Kello on nyt 14.00, edelleen samainen kahvikuppi vieressä, kahvi on jo kylmää, mutta hyvää.

Äitini, yli 70 vuotias, joka asuu naapurissa, soitti äsken omaa ostoslistaa. Kun minä tai poikani Robert menee kauppaan, hoituu mummon ostokset samalla. Kaupassa käynnit pyrin rajoittamaan kerta viikkoon, maks. kahteen. Vielä on totuttelua ja olen oppinut kirjoittamaan ostoslistaa itsekin.

Arki on muuttunut. Aamut alkaa hitaasti, herään noin 9 maissa. Keitän kahvit ja istun koneen ääreen. Koneella vierähtää helposti iltapäivään, hoidan paperiasioita, somea, soitan läpi iäkkäitä asiakkaitani ja kysyn miten he voivat. Iäkkäät herttaiset rouvat ovat paljon mielessä, osalla heistä ei ole mahdollisuutta Taina’s palveluun kun ei ole tarvittavaa laitetta. Laitan heidät puhelimitse pyörittelemään olkapäitä ja kerron, että minulle saa soittaa jos tarvitsee apua.

Kun työt on hoidettu lähden koiran kanssa metsään ja sieltä kävelen Jukan luo, joka asuu samalla kylällä, vajaan parin kilsan päässä. Auton olen jättänyt pihaan, nyt ei ole kiirettä, eikä tarvetta autoilla. Jukan talossa on meneillään pientä pintaremonttia, joten maalaan, petsaan, siivoan fiiliksen mukaan. Sitten avantosaunaan ja kävelen kotia. Eilen kävelin illallla 10 aikaan koiran kanssa, saunan raikkaana. Hiljaista, kuten yleensäkin Savitaipaleella, mutta erityisen kiitollisena, että saan kävellä ja liikkua, koska olen myös varautunut henkisesti siihen, etä sitäkin saatetaan vielä rajoittaa.

Minulla on kaikki hyvin ja tunnen että minulla on myös annettavaa muille. Eilen yhden puhelun päätteksi, minulle sanottiin ” Olipa ihana jutella sun kanssa, koska olet niin hyvässä fiiliksessä. Sain tästä itsekin voimaa, niin moni muu on hyvin allapäin ja masentunut.”

En tiedä mistä tämä voima ja hyvä olo tulee, mutta ei sillä väliä, nautin siitä ja jaan sitä eteenpäin niin kauan kuin sitä riittää!

Nyt minulla on aikaa ja mahdollisuus pitää huolta Taina’s palvelusta. Intoa ja energiaa on yllin kyllin. Pian saan uuden kameran ja pääsen aloittamaan LIVEtunnit. Huikeeta! Jonkun tunnin lähetän olohuoneesta salin sijaan, koska Robert on luvannut soittaa pianoa taustamusiikiksi.

Toivottavasti sinä voit hyvin!

Kun hengität, muista että sisäänhengitys on aina jotakin uutta ja puhdasta ja ulos hengitys vie mukanaan vanhaa ja turhaa. Hengitä sisään levollisuutta, luottamusta, iloa ja energiaa tai mitä ikinä tarvitsekaan. Anna uloshengityksen huuhtoa mukanaan kaikki vanha, kaikki se mikä ei enää palvele ja mistä olet valmis päästämään irti. Luota, että kaikki järjestyy!

Maailma uusiutuu nyt isolla kädellä, luotetaan, että joskus voimme katsoa tätäkin hetkeä suurella kiitollisuudella!

Elämä on seikkailu, otetaan se vastaan vaikka päällä seisoen!

– Taina