Ripaus rohkeutta

Rohkeus on uskallus tehdä asioita välittämättä pelosta, kivusta, vaarasta, epävarmuudesta tai uhkailusta. Rohkeus on subjektiivinen kokemus, sitä mikä yhdelle on rohkeaa on toiselle tavanomaista.”

Näin lukee Wikipediassa rohkeudesta.

Mikä on sinun suhteesi rohkeuteen? Tunnetko itsesi rohkeaksi vai toivotko, että olisit ainakin hitusen rohkeampi. Jos saisit tarvittavan rohkeuden juuri nyt, mikä olisi se merkittävä askel, jonka ottaisit, sanat jotka sanoisit, teot, jotka tekisit tai jättäisit tekemättä ?

Jos katsot elämääsi taaksepäin, mikä on se hetki, tapahtuma kun olet tuntenut itsesi rohkeaksi? Millainen olet, kun olet rohkea? Miten kehosi reagoi rohkeuteen, hengityksesi, kehosi asento, liikkumisesi, ilmeesi? Pystykö näkemään millainen on rohkea versio sinusta itsestäsi?

Mietitkö missä olisit ja millaista elämää eläisit nyt jos sinulla olisi ollut enemmän rohkeutta? Mitä jos tästä eteenpäin tekisit valintoja rohkeasti ja vuosien päästä katsoisit elämääsi taaksepäin mihin rohkeus on sinua kuljettanut? Huikean pelottavaa, mihin elämä meitä voikaan kuljettaa kun rohkenemme sulkea ovia ja kulkea ovista, joita meidän eteemme avautuu.

Minä kuulen usein olevani rohkea. Kuulen myös kuinka rohkeuttani ihmetellään. ”Olisipa minullakin samanlainen rohkeus kuin sinulla” ” Hyvähän siun on ku, oot noin rohkea”

Ja todellakin, se mikä toiselle on rohkeutta vaativa teko, on toiselle tavanomaista. Rohkeutta voi myös treenata, pienin askelein, uteliaana, leikkien ja kokeilemalla. Tärkeää, että tunnistat turvasataman, johon voit aina palata rohkeuden treenireissuilta.

Valmennuksissa tunnustelemme eri tavoin turvaa. Mitä turva on, miltä se tuntuu ja mistä sitä kukakin saa?

Elämä mukavuusalueella on turvallista vaikka se olisikin epämiellyttävää. Ehkä et ole elämääsi 100% tyytyväinen, mutta kun elämäsi on turvallista, et ole tehnyt muutoksia, koska se tietää turva-alueelta poistumista, ainakin hetkellisesti. Meillä jokaisella on oma turvamme, mukavuusalueemme, toisilla pienempi ja toisilla isompi. Jos haluamme laajentaa mukavuusaluetta, tarvitsemme hypyn rajojen ulkopuolelle kasvualueelle. Tämä rajan ylitys kysyy rohkeutta. Kasvualueen jälkeen tulee ns. paniikkialue. Se mikä toiselle on hyppy kasvualueelle voi toiselle olla suoraan hyppy paniikkialueelle. Valmennuksissa ohjaan sinua kasvattamaan mukavuusaluettasi turvallisesti, eli tsemppaan sinua menemään kasvualueelle ja samaan aikaan pidän huolen, ettet joudu paniikkialueelle. Sinun kasvumatka, jota me yhdessä kuljemme, sinun tahtiin, turvallisin askelein.

MINUN MUISTOT ROHKEUDESTA

Kun katson omaa elämääni taaksepäin ja mietin milloin olen omasta mielestäni ollut rohkea saan seuraavan listan. Väliin mahtuu paljon muitakin rohkeutta vaatineita tapahtumia ja moni elämäntapahtuma soljui eteenpäin, ilman että olisin tuntenut rohkeutta. Tässä siis muutamia.

Rohkeutta oli…

Ala-aste ikäisenä

 • taskulampun valossa kulkeminen pimeässä metsässä. (vanhan shellin takaa metsäpolkua pitkin ystävän luo Pöntylään)
 • näytteleminen partion esityksessä ” Päivänsäde ja menninkäinen”, jossa vasta näyttelijä oli minua paaaaljon vanhempi, ehkä noin 4 vuotta 🙂
 • yksin linja-autolla matkustaminen Savitaipaleelta Taipalsaarelle, mummolaan. Reitti kulki Solkein ja Kuivasen kautta, hinta oli 5,60 mk ja istuin kuskin takana suklaapopcorn- pussi eväänäni. Ulkona oli tietenkin pimeää.

Ylä-aste ikäisenä

 • kertoa ääneen pojalle, johon olin ihastunut, että tykkään hänestä
 • pitää esitelmä ääneen ison yleisön edessä ääni täristen
 • soitto matkatoimistoon, josta varasin risteilyn minulle ja kaverilleni
  ( hän maksoi muutaman markan minulle, koska olin rohkeampi ja soitin)

Raakile aikuisesta tähän päivään

 • toimia ruokahuolto vastaavana  partion LOISTO- suurleirillä
 • lähteä vuodeksi Au Pair:ksi USA: an
 • jättää avioerohakemus
 • ostaa ”kenkäkauppa” ja rakentaa unelma todeksi
 • rakastuminen
 • irtipäästäminen vanhasta minästä
 • työhaastatteluun meneminen
 • uuden minän etsiminen ja sen esille tuominen

Rohkeutta kysytään lähes päivittäin. Minulle rohkeutta on olla eheytynyt oma itseni, joka edelleen luottaa hyvään, uuteen kevyempään elämään. Olla nainen, joka nähdään kokonaisena, ei ainostaan vahvana, toimeliaana ja eteenpäin menevänä marttana, vaan myös herkkänä ja heikkona, kunnioitusta ja tukea tarvitsevana. Tunnen sisälläni olevan ainutlaatuisen voiman ja minun lävitse virtaavan universaalin energian, jolla on ehtymätön lähde. Tänäpäivänä olen hyvin tietoinen arvostani ja tarkka minne ja kenelle värähtelyni ja energiani jaan.

Käytän aikaani kirkastaakseni itselleni mitä ja kuka olen, koska tunnen, että jo nyt olen vaikka ja mitä. Myös valmentajana voisin olla niin paljon ja niin monelle, mutta ehkä minusta tulee Rohkeus-valmentaja ja autan niitä, jotka tarvitsevat lisää rohkeutta. Tai sitten minusta tulee jotain aivan muuta, mistä en osaa vielä edes unelmoidakaan. Kuljen tätä omaa polkuani, pieniä rohkeuden tekoja kokeillen ja itseäni treenaten. Aika näyttää mistä tulen itseni löytämään. Lupaan kertoa sen myös sinulle.

Ja loppumainos 🙂

8 viikon valmennuspaketit hintaan 280 € on loppuunmyyty! Kiitos sinulle, kenen kanssa olen saanut valmennuspolkua yhdessä kulkea ja teille kahdelle kenen kanssa matka pian alkaa.

Uusi hinta 8 viikon valmennukselle on 399 € sis. Alv 24 %

JOULULAHJAKSI ROHKEUTTA

Sinulle itsellesi tai sinulle tärkeälle henkilölle!

4 kerran valmennus kasvotusten tai etänä 195 € ( norm 220€).

Ostettavissa 24.12. asti.

Valmennuksen ostat lähettämällä minulle sähköpostia [email protected] tai ottamalla yhteyttä p. 0456554511. Voit käyttää epassia tms. valmennuksen maksamiseen.

Valmennuksiin ei ole valmista sapluunaa eikä kaavaa, vaan jokainen valmennus on oma matkansa, juuri sinun lähtötilanteen ja tarpeet huomioon ottaen.

Rohkeutta ja rakkautta valintoihisi!

T. Taina
Kuva on otettu Portugalissa muutama vuosi sitten. Osallistuimme 3 huikean naisen kanssa surffaus-kurssille ja tunsimme suurta rohkeutta ja onnistumista:)

20.11.2021