Annan virran viedä

Heippa hei!

Reilu kaksi viikkoa on vierähtänyt uuden arjen keskellä. Elo on hyvin rauhallista ja olo on oikein hyvä, rento ja vapautunut.

Minulle tämä aika tuo mieleen hetken Tenojoen varrelta muutaman vuoden takaa. Istuin Nuorgamissa mökin terassilla ja katselin edessä virtaavaa jokea. Mietin kuinka raskasta olisi soutaa vastavirtaan, raskasta olisi myös pitää vene paikallaan ja helpointa kun nostaisi airot ylös ja antaisi virran viedä.

Olen nostanut airot ylös, ensin jarrutellen ja varmistellen ja nyt heittäytyen kokonaan virran vietäväksi. Suunta on selkeä, vaikka määränpää on täysi arvoitus. Kuljen kohti uutta, paluuta vanhaan ei enää ole.

Omassa salissa pidettävät tunnit ovat tauolla ja jos toiveeni toteutuu ja saan talon myytyä ennen ensi syksyä niin oman salin tunnit on nyt pidetty. Se tuntuu toki haikealta, olen tottunut tuttuihin ääniin, jotka kantautuvat salista ylös yläkertaan. Tutut autot pihalla ja tutut asiakkaat salissa omilla tutuilla vakipaikoillaan.

Sali on muuttunut LIVEtuntien lähetysstudioksi sekä välivarastoksi. Olen kantanut kellarista, autotallista ja ulkovarastosta pahvilaaatikoita, joita koetan käydä läpi ja heittää vanhaa ja turhaa pois. Projekti on mielekästä, mutta hyvin hidasta. Valokuvien, lasten piirustusten lisäksi on laatikollinen kirjeitä 25 – 30 vuoden takaa, ihmisiltä jotka kuuluvat edelleen tavalla tai toisella elämääni.

Samalla kun annan virran viedä, teen konkreettisesti irtipäästämistä vanhasta. Työrutiinien lisäksi annan myös arkirutiinien murtua. Perutut tunnit ovat vaihtuneet vapaa-ajaksi, jonka pyrin täyttämään oman mielen mukaan. Teen asioita ,joista tulee hyvä fiilis. Kun lähden koiran kanssa ulos, en tiedä kävelenkö kilometrin vai kymmenen. Lapsista kaksi ahertaa huoneissaan omia läksyjään omaan tahtiin ja sovitut miitit rytmittävät heidän päiviään. Syön kun on nälkä ja nukun just niin pitkään kun nukuttaa. Nyt on mahdollisuus antaa kehon levätä ja tunnen itseni niin hyvin, ettei minun kohdalla ole pelkoa siitä, että jäisin sohvalle makaamaan. Kun makaan, se tulee tarpeeseen ja nautin siitä. Rakastan lepoa ja olemista ilman aikatauluja, mutta kehoni kaipaa myös fyysistä rasitusta. Levon jälkeen tulee aina energinen olo ja sen puran joko liikuntaan tai siivoamiseen ja raivaamiseen. Tykkään kun energiat virtaa vapaasti niin kehossa kuin kodissakin.

LIVEtunnit ovat tällä hetkellä ainut aikatauluni ja ne olen tehnyt innosta ja halusta luoda uutta.
Ne tuovat tarvittavan rytmin ja rytmiä saan muuttaa oman mieleni mukaan. Tunnit ovat myös mahdollisuus pitää huolta omasta kehosta samalla kun tarjoan sen mahdollisuuden asiakkailleni.
LIVEtunneilla on superhyvä fiilis ja ihana yhteenkuuluvuuden tunne, vaikka olemmekin hyvin kaukana toisistamme. Monelle livetunnit ovat olleet uuden opettelua, mutta hyvin olemme saaneet ne toimimaan vaikka välillä kommelluksia tuleekin.

Avaan tähän, miten itse koen harjoitteet ja miten saan niistä tukea tässä hetkessä.

PILATES
PIlatesharjoitteet lupaavat voimaa ja kestävyyttä ja vahvistavat keskivartalon, niin syviä- kuin pinnallisia lihaksia.
Harjoittelu muistuttaa minua voimasta ja vahvuudesta, jota tunnistan minussa myös sisäisesti.
Harjoitteet aktivoivat ja vahvistavat kehoa ja tuovat kehoa kohti keskuslinjaa. Kun olen myös henkisesti keskuslinjalla, tiedän että ei ole mitään hätää. Vahva ja vakaa keho on kuin puu, josta lähtevät paksut ja pitkät juuret syvälle maahan. Kun myrsky tulee se heiluu ja huojuu, mutta pysyy edelleen pystyssä.

VENYTYKSET
Syvävenytykset poistavat jännitteitä ja tuovat lihakseen lisää pituutta, parantavat lihaksen aineenvaihduntaa ja toimintaa sekä lisäävät kehon nivelten liikkuvuutta.
Minun kehoni kaipaa säännöllisiä venytyksiä. Kiristyneet lihakset saavat kehoni tuntumaan jäykältä ja olo on tällöin hyvin raskas. Venytykset ovat mahdollisuus pysähtyä tunnustelemaan omaa kehoa. Välillä kiristää enemmän ja välillä vähemmän. Venytetyt ja rennot lihakset tekevät liikkumisesta helppoa ja mukavaa. Kävellessä askeleet tuntuu kevyiltä ja pilatesliikkeet on helpompi tehdä kun kehossa on tilaa.

FLOW
Lempeät kiertoliikkeet ovat harjoitteita, joissa saa unohtaa tarkkuuden ja tavoitteet. Keho löytää omat liikeradat ja oman rytmin. Hengitys virtaa vapaasti mukana. Mieli ei kontrolloi, annan keholleni vapauden liikkua ja luotan siihen. Voimaa vaativat flow liikkeet saavat hengityksen voimistumaan ja kehon energiat virtaamaan. Liikkeet herättävät koko kehon päästä varpaisiin ja tuntuu että syvimmätkin tukokset saavat herätyksen. Harjoituksen jälkeen on uudistunut olo.

LEPO
Hengitysharjoitukset ja YINjooga ovat hetkiä, kun saan pysähtyä, olla ja tunnustella. Vaikka YINjoogassa fyysisesti tapahtuukin paljon, on se minulle myös henkinen harjoitus. Harjoitus, jossa ei ole tavoitteita eikä pyrkimyksiä. Se on aikaa pysähtyä oman itsensä äärelle, kuuntelemaan kehon viestejä mitä minulle kuuluu. Olen tottunut tekemään paljon ja tekeminen ja toimiminen on minulle hyvin luonnollista. Olemista olen opetellut ja nyt sekin sujuu jo ihan hyvin ja tuntuu oikein hyvältä.

Nyt annan virran viedä ja uteliaana odotan mihin päädyn. Nyt on hyvä juuri näin. Elämä on yksinkertaista ja siksi niin hyvää. Luotan, että kaikki on just niin kuin pitääkin. Paluuta vanhaan ei ole, eikä tulevasta tiedä. Miksi sitä edes miettiä, koska meillähän on vain ja ainoastaan tämä hetki.

Nautitaan siitä!
Ihanaa yksinkertaisia hetkiä juuri sinulle,
Taina